Hastar vi haft

 

Hästar vi ägt tidigare...

Susanna född 1970

Shetlandsponny som vi köpte när jag var 1 år. Så fort jag var stor nog tillbringade jag mycket tid på hennes rygg. Antingen red jag ut med sadel och träns eller så satt jag på henne i hagen när hon gick och betade. När hon tröttnade lade hon sig ned och rullade sig, oavsett om hon hade sadel eller inte. En klassiker var också att vända och skena hem när man kommit en bit, sedan sprang hon under en låg gren på ett äppelträd i trädgårn så man blev avsopad. En gång när jag var i femårsåldern skulle jag kratsa hovarna. Då ställde hon sig på mitt byxben och vägrade flytta sig. Där satt jag en bra stund tills mamma hörde mina skrik och kom och flyttade på hästen! Jag och Susanna vann en hel del priser i hoppning. Susanna dog när jag var 27 år och då var hon 32 år gammal. Det är många som lärt sig rida på Susanna!

 

Lukas född 1981

 Fjording som mamma och pappa köpte till mig när jag var ca 7 år. En stor och stark rackare som jag red in men sen blev det inte så mycket mer då han var för stark för mig. Han såldes i samma veva som jag köpte Salvador.

 

Salvador född 1975

En fantastisk welshponny som jag köpte när jag var 12 år. Fux med bläs e: Hellekis Timjan, född 1975. Denna ponny hade jag mycket roligt med då han var väldigt pigg och hoppade allt! Denna ponny red Maria Svensson sedan med många fina placeringar i hoppning. Salvador såldes sedan till stockholmstrakten nånstans där han tävlade hoppning och fälttävlan.

 

Danita född 1983

Varmblod av D-ponnymått som vi köpte när jag var ca 15 år. Trevlig att rida både i hoppning och dressyr. När jag flyttade till Stockholm blev hon kvar hemma och såldes såsmåningom till Ströberg.

 

Mr Mascot

Supergo travare som morsan köpte av min svägerska  ca 1990. Hade gjort stora framgångar på travet men varit ridhäst flera år efter en skada i ett bakben. Mascot var jättefin att köra både med vagn och släde.

 

Vera 

Miss Daviéer. Halvblod e: Imperator som jag hade ca ett år. Brun med bläs. Ganska tokig att rida och jag bytte sedan bort henne mot Coyote. Ett tag efter att jag lämnat henne för försäljning konstaterades att hon hade dubbelsidig strålbenshälta och hon avlivades.

 

El Coyote Född 1985

Halvblod e: Roman Way-Cosmos Född 1985. Mörkbrun. En superhärlig häst som jag först hade på foder och då var han hingst. Sedan lämnade jag tillbaka honom för att köpa Vera. När det inte funkade med henne bytte jag till mig Coyote igen, kastrerade honom som 12-åring och hade honom som privathäst på ridskolan. Coyote hade tävlat MSV Hoppning, LA dressyr och Lätt fälttävlan så han var en jättefin läromästare. Jag tävlade honom en del i hoppning och dressyr. När jag fick barn lånade jag ut honom, bl.a till Lidköpings Ridklubb och Ridklubben i Grästorp. Han avlivades på våren 2007 efter att vi hittat honom i hagen med brutet ben.

 Hampus Född 2002

Korsningsponny som vi köpte tillsammans med stoet Belinda, Shetlandsponny som ägs av min mamma. Hampus reds in och såldes som femåring til Rosendals Ridskola utanför Örebro.

Casper Född 2003

Vår första egna uppfödning

B-ponny korsning Shetland- Welsh u: Belinda och e: Carolinas Foxglove. Svart med vit stjärn.

Reds in, tränades och såldes till Husaby 2010

Jätteduktig hopponny som tävlades en del av Cornelia Karlsson. Tyvärr för tuff för Jonna.

Molly

B-ponny, korsningsponny som köptes tillsammans med Towa. Jättevackert skäcksto. Såldes tillsammans med sitt föl  Musse till Värmland.

Towa

B-ponny, fuxsto med stjärn och vit man och svans. Köptes tillsammans med Molly. Såld till Gunilla Stridh.

Musse Född 2010

Fölet som vi fick efter Molly. Jättefin rödskäck. Såldes tillsammans med mamma Molly 2010.

 

Hrefna från Hultbergs Gård Född 2005

Fantastiska Hrefna köpte jag i juli 2010 av Berit Hammar. Sto född 2005, svart med stor stjärn och ett fantastiskt steg! Vi tränade för Åsa Rott och hade just börjat tävla i gångarter.

Tyvärr fick Hrefna kolik den 24 november 2010 och hon dog på natten på ATG-kliniken i Skara. Jag sörjer denna häst så djupt men är tacksam för den tid jag fick rida henne, jag lärde mig massor!