Häst och stallvårdskurs

Vill du lära dig hur man sköter en häst?

Funderar du över...

Vad äter en häst? Vad ska man tänka på vid utfodring?

Hur borstar man en häst?

Vad ska man tänka på när man sadlar och tränsar?

Varför finns det så många olika sorters utrustning till hästen?

Vad ska man tänka på när man hanterar hästen från marken?

Hur ser jag om hästen är sjuk?

Varför har boxar de mått de har? Vilket underlag har man i boxen? Hur mockar man? Varför går vissa hästar ute året om och vad ska man tänka på då?

När använder man täcke till hästen?

Du som vill lära dig mer om hanteringen kring hästar kan gå en häst och stallvårdskurs hos mig! Jag har Islandshästar på min gård men skötseln och omsorgen är i princip den samma på alla sorters hästar. Därför är även du som har tänkt skaffa häst av någon annan ras, just börjat rida eller du som vill kunna hjälpa dina barn på annan ridskola också välkommen på häst och stallvårdskurs hos mig! Ämnet häst är oändligt och mycket kan man läsa sig till men här får du en kurs i grundläggande hästskötsel och får se och känna hur det går till i ett stall på riktigt

Vi träffas vid fem tillfällen, 1,5 timma/kväll i veckan under fem veckor.

Pris: Kursen kostar 550 kr/pers för fem tillfällen.

Anmäl ditt intresse till Helena via sms till 0706-87 91 52 eller mail: hansagarden1@hotmail.com ange namn och telefonnummer/mail så kontaktar jag dig när jag har en grupp på minst fem personer. 

Välkommen till min lantliga och lugna ridskola 10 min från Lidköping! Jag har livslång erfarenhet av hästar, deras skötsel och hur man får dem att må bra!