TILL SALU

Just nu har jag ingen häst till salu men hör gärna av dig om du letar så kan jag förmedla! Jag får tips om hästar då och då. Behöver du hjälp i ditt hästletande kan jag även hjälpa till. Att kolla hästannonser kan vara en djungel!

Mina tips till dig som letar häst:

  • Fundera på vilken typ av häst du vill ha och vad du vill göra med den. Rida i skogen? Kurser? Tävla? Avla? Hur mycket hästvana har du själv? En "skogsmulle" vill du ju kunna rida ut på själv utan att den skriker efter kompisar eller vänder hemåt, en kurs/tävlingshäst bör vara van att bli lastad m.m.
  • Kontrollera att hästen har pass i Svenska Islandshästförbundet. Om hästen inte är registrerad i förbundet får du inte tävla och det är mycket möjligt att du vill framöver...
  • Provrid flera gånger och ställ mycket frågor om hästen
  • Lägg pengar på inköp av hästen, det kostar ca 30-50 tusen kr per år att ha en häst och en billig häst kostar lika mycket att ha som en dyrare men du kommer ha mycket roligare med en häst som du betalat lite mer för och som du köpt av en seriös säljare.
  • Gör en veterinärbesiktning av hästen och var gärna med och ställ frågor vid besiktningen.
  • När du köpt häst: Ta hjälp av någon som är erfaren så du får hjälp och tips kring skötsel och träning. Utbildning är färskvara och tar du hjälp med frågor och funderingar som dyker upp kan du förebygga skador och olater hos hästen.
  • Islandshästar mår bäst av att gå med andra islandshästar, de behöver inte så mycket foder som stora hästar och tycker om att gå ute i alla väder. Försök hitta en stallplats där man har erfarenhet av islandshästar om du inte har kunskaperna själv. 

Lycka till i ditt hästletande!

 

Sålda hästar:

 

 SÅLD 2013-04-08 till Veronica Karlsson i Kumla

Snaer från Hästabet

SE2007107057

e: SE1990102766 - Flipi från Österåker u: SE2003202273 - Villimey från Solbacken

Blup 112

 

SÅLD 2013-03-01 till Wilma Karlsson i Lindome 

Sorti från Örslösa Prästgård

SE2006106579

 

dsc-0763.jpg

 

 

SÅLD 2012-11-15 Till Lillan i Lindesberg

Raudi från Örslösa Prästgård

dsc-0345.jpg