Fenja fan Al Faers Elf

 

Fenja kom till oss en iskall dag i februari 2012. Min kompis Åsa hade tipsat mig om henne då hon låg ute på annons på nätet. Åsa hade ridit in det belgiska stoet Fenja hos Åse Ericsson på sommaren 2010 och tyckte att hon var en ovanligt lätt och trevlig häst. 

Vi åkte alltså till Söderköping och hämtade Fenja. Eftersom det var så långt och jag inte hade möjlighet att provrida fick jag henne på prov till första april. Jag betalade henne redan i början av mars - en sån här häst kan man inte släppa!

När Fenja kom till oss hade hon

  • aldrig åkt transport, bara hästlastbil då hon flyttade från Belgien och från Åses gård till Hanne i Söderköping.
  • aldrig varit i ett stall, bara lösdrift
  • aldrig stått i box
  • aldrig stått uppbunden själv i gången
  • aldrig varit utan andra hästar

Nu, tre månader senare, tar jag in henne själv, ställer henne på gången, gör iordning henne. Rider ut i skogen en härlig sväng själv och hon är helt lugn. Dessutom har vi varit i ridhus och tränat. Dit åkte hon ensam i transporten och hon gick in direkt både när vi skulle dit och hem!

Fenja är dessutom en dröm att rida, hon är lite "unghästvinglig" fortfarande när man rider på banan, i skogen är hon hur stadig som helst, inte ett dugg tittig. Hon är jättemjuk och fin i munnen, går naturligt i en bra form och är lyhörd för skänklar och vikthjälper. Jag har så smått börjat töltsätta henne men vi tar det lugnt.

223.jpg