Helgkurs

Välkommen på en mysig kurs hos oss i Hansagården där du både rider på ridbanan, har teori och rider uteritt! Hästskolan riktar sig till dig som är över 12 år och har lite ridvana sen tidigare (behöver inte vara på islandshäst). Du som har egen islandshäst är givetvis också välkommen! Hästskola går att boka från juni-augusti! Det kostar 700 kr/pers och dag ( fika ingår, ta med egen lunch) och ni väljer hur många dagar ni vill komma (en-tre dagar).

Ni är 4-6 personer i hästskolan. Fyra platser finns om alla vill låna häst av mig. Har minst två personer egen häst kan ni vara upp till sex personer.

Instruktör/kursledare: Helena Stadin Diplomerad ridledare och Ridlärare 1 Islandshäst (läs mer om mig här på hemsidan)

Hästar: Mina hästar är välridna och pigga men givetvis snälla och trygga! Maxvikt 85 kg på mina hästar. Tar du med egen häst ska den vara i god kondition, skodd, vaccinerad och inte haft/varit i kontakt med med hästar som haft någon smittsam sjukdom den sista månaden innan kursen. Box eller hage ingår till din häst.

Mat: Fika intar vi på vårt mysiga magasin eller i trädgården. Ta med egen lunch eller så kan vi gemensamt åka till någon resturang i närheten (var och en betalar). 

Ev. Boende: Bokar ni själva.  Jag rekommenderar Sjölunda Semesterby. Det är väldigt prisvärt och ligger i en vacker miljö vid stranden bara 5-10 min med bil från Hansagården. De har stugor för upp till sex personer, kan ordna frukost och har restaurang med rättigheter (sommartid). Vill ni boka annat boende kan ni titta här. Det finns även möjlighet att ställa upp egen husvagn här i Hansagården (100 kr/natt med el).

Pris: 700 kr/dag (inkl. ridpass på ridbanan, teorilektion, uteritt samt hästhyra/uppstallning egen häst, teori och fika). Ev boende bokar ni själva. Anmälan är bindande och kursen ska vara betald innan ni kommer.

Bokning: Via mail till Helena hansagarden1@hotmail.com. En kontaktperson anger deltagarnas namn, adress, mailadress och om egen häst tas med eller ska lånas av mig. Ange även ev. allerigier. Ca 14 dagar innan kursen skickas info och faktura ut via mail till var och en.

OBS! All vistelse och ridning i Hansagården sker på egen risk! Vikt max 85 kg på mina hästar.

Exempel på preliminärt dagschema (kan ändras efter önskemål):

09.30 Ankomst till Hansagården. Fika. Kort genomgång och presentation av mig och hästarna. Utdelning av hästar. Du som har egen häst med dig får information om box och hage där hästen skall stå.

10.30 - 12.30 Ridpass på ridbanan för Helena 2-3 pers/grupp. Passet är ca 45 min.

12.30 - 13.15 Lunch i Magasinet, var och en har med sig, kyl och micro finns. Vi äter i lugn och ro och nu är det läge att bombardera Helena med frågor och funderingar som uppstått under ridningen!

13.15 - 14.15 Teoripass

14.15 När vi och hästarna ätit och pustat en stund gör vi ordning hästarna igen för en härlig långritt i skogen! Vi rider ca en och en halv timma.

17.00 Efter att hästarna blivit ordentligt omskötta avslutar vi med en god fika.

De som vill kan ta en tur till Spikens fiskeläge eller Läckö Slott som ligger ca 20 minuters bilresa från gården. Jag rekomenderar även ett besök i min vän Malins fina butik Piece of ease som finns bara någon minut härifrån. 

Jag kan även skräddarsy ett schema efter era önskemål! Kom gärna med förslag!