Uteritter

Ridutbildning i skogen och på grusvägar

En eller tvåtimmarsturer: Om du har god ridvana kan du rida med på uteritt i skogen på mina hästar! Det finns "fasta" datum att välja på i kalendern men det går också att boka vilken dag som helst om ni är minst två personer. Tvåtimmars turer bokas utanför ordinarie schema.

För att rida ut på Hansagårdens hästar ska du kunna rida lätt i trav för att skona hästens rygg, är du inte van vid att tölta kan det nämligen hända att hästen väljer trav.  Jag är mån om att mina hästar ska få en bra upplevelse och att du som ryttare förstår hur en häst fungerar. Vi rider alltid under kontrollerade former och all ridning och vistelse i Hansagården sker på egen risk. Tempot anpassas efter den med minst ridvana, oftast skritt, trav och tölt. Ev. lugn galopp

OBS! Jag bedriver inte "turridning" för ovana ryttare - all ridning i skog och mark ske under kontrollerade former av hänsyn till människor och djur som vistas i vårt område, mina hästar blir pigga i skogen och är känsliga. Ser vi att någon i gruppen inte är ridvan måste hela gruppen rida enbart i skritt. Har du varit aktiv ryttare tidigare men inte ridit på några år rekomenderar jag att du väljer att rida någon/några lektioner på ridbanan först, så får du en mycket roligare upplevelse på uteritterna!

Ni rider i liten grupp (två till sex personer + ledare). Är ni ett större gäng går det bra att dela upp grupperna. De flesta väljer då att rida 1 timme per grupp.

Hjälm är obligatoriskt och finns att låna. Dock kan jag inte garantera skicket på hjälmarna. 

Maxvikt: 90 kg. Ålder: Minst 12 år (eller mkt god ridvana). All ridning sker på egen risk!

Välkommen att boka via sms till Helena: 0706-87 91 52 eller mail: hansagarden1@hotmail.com! Vi ses vid stallet den tid vi bokat, ni behöver alltså inte vara här tidigare.

Pris:

Ca 1 timmas ridning: 300 kr/person

Ca 2 timmars ridning: 500 kr/person.

Kombikurs: 45 min på ridbanan + en timma i skogen 600 kr/pers

Vill ni ta med fika kan ni avnjuta det efter ridturen i vårt mysiga magasin eller utanför stallet om det är fint väder